7 aug 2011

Knoebels & GCI, Lights Specatulair

Gepost door Dennis

Vandaag was het dan zoveer. De dag dat we naar Knoebels gingen. Na een redelijke nacht van slapen hadden ze eerst slecht nieuws voor ons. Regen! Het gaat regenen vandaag. Maar het goede nieuws is dat in Knoebels alles blijft draaien als het regent.

Aangekomen bij Knoebels hadden we direct ERT op Twister. Een houten achtbaan waar knoebels de blueprints van had gekocht maar het zou niet passen dus hebben ze de lifthil maar in 2 stukken gehakt zodat het wel paste binnen het park. Erg ruw maar leuke achtbaan. Daarna was Phoenix aan de beurt. Dat was een stuk beter maar wat een geweldige airtime heeft dat ding.

Daarna was het tijd om het park in te gaan. Knoebels voelt aan als een duinrell. En bijna alles mag in dit park, later meer. Wat een van de beste dingen is van Knoebels is het eten. Veel dingen die je niet in een standaard pretpark tegen komt. Erg lekker allemaal. Vanaf appel kaneel wraps met ijs tot een deluxe travelin’ taco. Alleen al voor het eten zou je terug gaan.

GCI Fabrieks tour

Nu hadden wij een complete dag in Knoebels en ligt Knoebles toevallig dicht bij de fabriek van Great Coasters International. Dus wij kregen de kans om een kijkje te nemen in deze fabriek! Erg leuk om te zien waar de treintjes in elkaar gezet worden voordat ze naar de parken verstuurd worden.

Toen we weer terug kwamen bij Knoebels hebben we een backstage tour gehad van Black Diamond. Deze achtbaan was helaas nog niet open. Ze waren wel druk aan het werk. Laat ik maar niet beginnen over Flying Turns. Deze werkt nog steeds niet.

Na de tours hadden we een aantal uur vrij in het park en een groeps diner. Het park heeft een aantal geweldige flat rides die je niet meer tegen komt of met een twist wat ze daardoor uniek maakt. We hebben veel dingen uit geprobeerd, van bootjes tot aan de flyers en alles was gewoon tof!

S’avonds voor de botsauto’s take over. Besloten wij nog maals twister te doen dit keer in het donker. Werner en ik zaten in de 2de rij. Voor ons zaten 2 jongens van een jaar of 14. Die dachten stoer te zijn. 1tje van de twee trok op de lift hill alvast zijn t-shirt uit voor de onride foto. Werner en ik hadden echt zo iets van WTF doe je. Nouja oke als hij die onride foto wilt. Maken wij wel de L van loser voor op de foto. De foto’s waren gemaakt. Hij probeerde zijn t-shirt weer aan te trekken maar dat lukte niet snel genoeg. De ride operators zagen hem. De jongens rende het station uit. Wij kwamen rustig aan gelopen bij de onride foto’s. Was de foto uit gezet. Jammer. Wij lopen naar de persoon achter de balie. Vertellen hoe en wat. Blijkbaar hadden ze de foto al uit geprint. Dus wij de foto gezien, geniaal! Toen we weg liepen bij de balie, liep een van de verkopers met die foto naar het attractie personeel van de Twister.

lampjes op Phoenix ERT

Na da botsauto’s take over, wat trouwens hilarisch was werd het tijd voor ERT op Phoenix. Deze was van 10:15 t/m 11:30. Alleen het grappige in Knoebels is dat je bijna alles mee mag nemen. Dus er was besloten om allemaal licht gevende voorwerpen te halen in het park en deze mee te nemen. Van pruiken tot aan brillen en zwaarden. Werner en ik hadden beide een zwaard. Hier meer de hele ERT lol gehad. Wat Phoenix was compleet in het donker. Alle lichten hadden ze uit gedaan. En dan kwam er weer een treintje vol licht aan. Zelfs de bus chaffeur stond vanaf de parkeerplaats naar de achtbaan te schijnen met een zaklamp.

Het was een geweldige dag in Knoebels. Ik moet zeker een keer terug naar het park. Alles is gewoon leuk daar. Maar vooral als Black Diamond & Flying Turns open zijn.

Laat een Reactie achter

Bericht:

*