28 jul 2011

De legende van Central Park

Gepost door Dennis

Gisteren zijn we de hele dag in New York geweest. Om naast het side seeing ook even onze coastercounter te verhogen.

Playland

Als eerste stond playland op de planning. We hadden dit van te voren in het hotel al opgezocht. Dankzij onze grote wandeling met de koffers wisten we dit direct te vinden. Met de trein en bussen waren we er binnen een uur.

Playland is een klein pretparkje boven New York. Met 5 achtbanen zeker even de moeite waard om te bezoeken. Het parkt werkt met punten of polsbandjes. Wij hebben gelijk een polsbandje gehaald en zijn naar binnen gegaan.

Naast 2 kinder achtbaantjes heeft playland ook een muis, zamperla flyer en een houten achtbaan uit 1929. De flyer was onverwacht leuk! En de houten achtbaan genaamd dragon coaster onverwacht soepel. Helemaal na hurler en grizzly in kings dominion.

Binnen ander half uur waren we klaar in playland en zijn we naar central park gegaan. We wisten dat er een achtbaan moest staan. Maar de vraag was waar??  Je voelt het waarschijnlijk al aankomen, we gingen opzoek naar de achtbaan.

De achtbaan moets in victorian gardens staan. De eerste paar kaarten die wij tegen kwamen van het park stond niets op. Alleen waar we waren. Hadden de keuze, of we gaan links af, of we gaan rechts af een groot rondje om het meer. We kozen voor het tweede. Na ongeveer 20 minuten lopen waren we boven het meer. Boven het meer lag nog een stuk cental park. Hier zou deze achtbaan in theorie kunnen liggen. Dus we gingen die kant op.

Eenmaal een stuk verder kwamen we een plattegrond tegen. Wat bleek nou, victorians garden lag helemaal onder in central park en wij waren naar boven gelopen. We zijn direct rechts omkeert gegaan en via de andere kant van het meer terug gelopen.

Times Square & the Lion king

Ongeveer een uur later kwamen we aan bij victorians garden. We zijn snel naar binnen gegaan om deze kleine achtbaan te doen. Toen we hier klaar waren wilde we nog 4 dingen zien voordat we op broadway moesten zijn. Brooklyn bridge, vrijheidsbeeld, rockefeller center en de toys’r us op times square.

We zijn om sneltrein vaart langs al deze bijzondere plekken geweest. Hebben een hotdog gegeten op times square en zijn daarna relaxed naar broadway gegaan.

Thuis hadden we al gereserveerd voor the lengend of the lion king. Wat waren we hier blij mee. Want er waren totaal geen plaatsen meer vrij. We zaten midden in de zaal. Perfecte plaatsen! Wat een geweldige musical.

We gaan zo naar coney island waar we ons aansluiten bij themepark review voor de echte reis. Ik zal vanavond weer proberen wat foto’s online te zetten!

Laat een Reactie achter

Bericht:

*